Rendőrség

Testvérét is bajba sodorta, hogy mentse az irháját Bács-Kiskunban

Rendőrség

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök elfogtak egy ittasan és vezetéstől eltiltva közlekedő férfit, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, közben pedig még a szintén eltiltott öccsének is átadta a volánt, akit így vele együtt őrizetbe vettek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2023. március 14-én délután az 5-ös számú főúton egy személyautót akartak megállítani, ami Kecskemét irányába haladt. A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére nem állt meg.  Az autós több életveszélyes manővert is bevetett, hogy meglépjen a rendőrök elől. Egyszer meg is fordult a négysávos főúton – a záróvonalon keresztül –, majd nagy sebességgel Lajosmizse felé vette az irányt. Ám hiába volt minden igyekezete, végül megállították a településen az egyenruhások és intézkedtek a vezetővel, valamint utasával szemben.

Kiderült ugyanis, hogy menekülés közben a sofőr helyet cserélt a mellette ülővel. A járműben egyébként egy testvérpár utazott, akiket eltiltottak a járművezetéstől, a páros idősebbik tagjának soha nem volt jogosítványa és ittas is volt. Ő feltehetőleg úgy gondolta, hogy így csak öccsét vonják felelősségre, és megúszhatja az ittas vezetést.

Végül a duó mindkét tagját előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették a rendőrök. A 36 éves és 30 éves kecskeméti férfit kihallgatták járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt, a korosabbat ittas vezetés miatt is felelősségre vonják. Az egyenruhások vizsgálják, hogy elkövetettek-e más bűncselekményt is az eset során.

https://youtu.be/z7euy9oQqaU