Orvos sztetoszkóppal

A háziorvosát és asszisztensét fenyegette egy kiskőrösi férfi

Rendőrség

A Kiskőrösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az elkövető 2021 szeptemberében egy kiskőrösi orvosi rendelőben kialakult konfliktus során trágár szavakkal szidalmazta, valamint ökölbe szorított kézzel öléssel fenyegette a háziorvosát és az asszisztensét.

A vádlott élettársa 2021. szeptember 24-én reggel bement egy kiskőrösi háziorvos rendelőjébe, hogy gyógyszereket írasson fel a vádlottnak. Az asszisztensnek adott listán lévő gyógyszerek közül azonban több olyan is volt, ami korábban nem volt felírva a férfinak. Ezt az asszisztens közölte, miközben elkezdte kiírni a többi gyógyszert. Az élettárs azonban hangosan kiabált, hogy ne akadékoskodjon, nekik ezekre a gyógyszerekre is szükségük van. Az asszisztens többször kérte, hogy fejezze be, amire a nő közölte, hogy elmegy a rendőrségre feljelenteni a sértettet, majd távozott.

Pár perc múlva megjelent a rendelőben az erős testalkatú vádlott az élettársával együtt. A férfi a nővérpulthoz lépett és trágár szavakkal, üvöltözve szidalmazta az asszisztenst. A sértett jelezte, hogy a gyógyszerek kiírása folyamatban van, ennek ellenére a vádlott folytatta a szitkozódást és benyitott az asszisztens által használt helyiségbe. Ott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy „megtalállak, kicsinállak!”. A vádlott a fenyegetésének nyomatékot adva ökölbe szorította a bal kezét.

Ezután a férfi berontott a háziorvosi vizsgálóba, ahol az orvos éppen egy beteget vizsgált. A vádlott az orvost is elkezdte ökölbe szorított kézzel fenyegetni, trágár szavakat kiabált és öléssel fenyegetőzött. A háziorvos megpróbálta nyugtatni a vádlottat, aki elé lépett és a sértett arcába ordítozott, miközben a kezével hadonászott.

Az orvosi szobában és a váróban tartózkodó betegek nagyon megrémültek a férfi viselkedésétől. Végül az orvosnak, az egyik betegnek és a vádlott élettársának sikerült megnyugtatnia az agresszív férfit, aki az élettársával együtt távozott a helyszínről. A férfi az előzőekben írt magatartásával az orvost és asszisztensét a jogszerű eljárásukban fenyegetéssel akadályozta.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.