Gyakornoki programot indít az ELTE hallgatóinak a Kopp Mária Intézet

Ország

Gyakornoki programot indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatóinak a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) az egyetem bölcsészettudományi karával aláírt, öt évre szóló szakmai együttműködése alapján – közölte az intézet kedden az MTI-vel.

A megállapodás értelmében a Kopp Mária Intézet hosszú távon aktívan részt vesz az egyetem oktatási és kutatási tevékenységében, programok szervezésében – áll a közleményben.

Az együttműködés alapján a felek a kutatási eredményeket közösen, széles körben ismertetik, egyebek között publikációk, médiamegjelenések formájában, egyetemi kurzusokon, hazai- és nemzetközi konferenciákon, ismeretterjesztő előadásokon. A megállapodás hallgatók, oktatók, pedagógusok, dolgozók és a témában érintett szakemberek számára előadások, konferenciák, workshopok közös szervezését is tartalmazza.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke azt írta, bízik abban, hogy a családtudományi témák szélesebb körű megjelenése a felsőoktatásban hozzájárul ahhoz is, hogy az egyetemisták könnyebben össze tudják egyeztetni tanulmányaikat, a karriert és a családvállalást.