Az Integrál Zrt. Kiskunfélegyházán nyitotta meg tizennyolcadik üzletét

Helyi hírek

Megnyitotta tizennyolcadik üzletét az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Kiskunfélegyházán szerdán.

Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen kiemelte: az Integrál Zrt. világviszonylatban is meghatározó  élelmiszeripari vállalat, a nevéhez fűződő libamáj a világ minden részén ismert.
Hozzátette, hogy Magyarország biztosítja jelenleg a világ hízott libamáj termelésének a 90 százalékát, amelyhez – iparági források szerint – 30 százalékban az Integrál Zrt. járul hozzá.
A helyettes államtitkár szerint a céget a tradíció mellett az innováció is jellemzi, hiszen a vállalat árucikkei előállításában a legmodernebb technikát alkalmazza. Nagy előnye a cégnek továbbá, hogy “kéz a kézben jár” a feldolgozóipar és a kereskedelem, hiszen kifejlesztett, újabb és újabb termékeiket saját üzleteikben árusítják is – tette hozzá.
Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy Magyarország biztonságának növeléséhez a magyar gazdaság önállóságát kell erősíteni. Ennek egyik kulcsa pedig az élelmiszerbiztonság kérdése, ezért folytatni kell azokat a törekvéseket, amelyeket az élelmiszeripar korábban megkezdett.
Magyarország jelenlegi kapacitásai 20 millió ember élelemmel való ellátására elegendőek, és a kormány célja az, hogy megtalálják ezt a 20 millió vevőt az élelmiszeripar számára – tette hozzá.
Marczinkó Zoltán kitért arra is, hogy Magyarországon jelenleg szinte teljes a foglalkoztatottság, hiszen 4,7 millióan dolgoznak. Ez a szám 12 évvel ezelőtt 3,7 millió volt, vagyis egymillió ember talált magának munkát az elmúlt 12 évben. A munkanélküliség az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, 4,6 százalékos, az infláció februárra 3,7 százalékra csökkent, a reálbérek ismét növekedésnek indultak és a magyar gazdaság a remények szerint idén visszatér a növekedési pályára – fogalmazott. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság szakemberei idén 2,4 százalékos, míg jövőre 3,6 százalékos növekedést várnak Magyarországon.
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: Kiskunfélegyháza történetében az elmúlt közel másfél évtized “aranykornak” tekinthető, mert a település láthatóan gyarapodik. “Mindent lehet jól csinálni, de mindent lehet jobban is csinálni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy 2024-ben 647 olyan elérhető pályázat van, amelyek érintik a településen élőket, a vállalkozókat, a helyi gazdákat, civil szervezeteket. Arra biztatott mindenkit, éljenek a lehetőségekkel, amelyek révén tovább fejleszthetik, bővíthetik szolgáltatásaik körét.
Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere kiemelte: a városrészben egyre több ház épül és egyre több fiatal család költözik ide, ezért egyre nagyobb az igény a szolgáltatások bővítésére, így időszerű volt egy élelmiszerbolt megnyitása, ezzel is segítve az itt élők mindennapjait. Az üzlet kialakításával minden érintett nyer, hiszen egy helyi vállalkozás nyitott boltot a városban, amely kölcsönösen előnyös az itt élőknek, az önkormányzatnak és az Integrál Zrt.-nek is – tette hozzá.
Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Bankfalu városrészben megnyíló modern és széles választékot biztosító üzletet saját erőből, több mint 400 millió forintból építették meg. A kivitelezés helyi szakemberek, helyi vállalkozások munkáját dicséri. Az áruház a cég tulajdona, de a Coop üzletlánc tagjaként üzemel – jegyezte meg.
A vállalkozásnak a környező településeken Tiszaalpáron, Kunszálláson, Pálmonostorán, Bugacon és Bugacpusztaházán, Fülöpjakabon, Jászszentlászlón, Gátéron, Petőfiszálláson, Solton, illetve Kiskőrösön is vannak üzletei.

(MTI)