Avicii

Ez történt Avicii-vel a halála előtti napokban

Bulvár

Az egész világot lesújtotta a DJ halálhíre 2018. áprilisában. Avicii sajátkezűleg vetett véget az életének az ománi Muscat városában.

Avicii, valódi nevén Tim Bergling 28 éves volt, amikor öngyilkosságot követett el.

Ezalatt mindent elért, amit egy EDM-előadó elképzelhet magának. Fantasztikus lemezek, világkörüli turnék, fesztiválmeghívások, sok száz milliós rajongótábor, vagyon, hírnév, csillogás… ám úgy tűnt, ez mégsem tette felhőtlenül boldoggá – írja a Musicgrotto.com cikke alapján a Blikk. Egy ománi hotelszobában vetett véget az életének, egy borosüveg darabjával vágta meg magát és elvérzett.

Avicii hosszú évekig küzdött függőségeivel. Halála előtt négy évvel krónikus alkoholfogyasztása miatt akut hasnyálmirigy-gyulladást és további egészségügyi problémákat is diagnosztizáltak nála. Eltávolították a vakbelét és az epehólyagját, fájdalmát a DJ opioidokkal próbálta enyhíteni, ami szintén függőséghez vezetett. 2016-ban úgy döntött, egy időre visszavonul. Utolsó időszakában terápiára járt, meditálni kezdett, kereste a békét, de nem találta meg.

Családja szerint a menedzsmentje is folyamatos nyomás alatt tartotta Avicii-t, a producerek ugyanis folyamatosan arra ösztönözték, folytassa a koncertezést és a lemezfelvételt. Szülei szerint ez is összefüggött a DJ mentális egészségének romlásával.

2018. áprilisában Los Angelesben, az elutazása előtti napokban azonban még minden rendben volt vele. Barátai szerint, mielőtt elutazott volna Ománba, nem úgy tűnt, hogy öngyilkosságra készülne, boldog volt és energiával teli. A nyaralóhelyen viszont már aggasztóan viselkedett. Barátinak telefonon olyan megjegyzéseket tett, ami arra utalt, öngyilkosságot fontolgat. Testvére, David azonnal Ománba is repült, de már későn érkezett.

Avicii a halála előtti években naplót is vezetett. Egyik 2015-ös bejegyzése egy ibizai rehabilitációs központban írodott, abban arról számolt be a DJ, hogy hatalmas fizikai és mentális fájdalmai vannak és aggódott, hogy soha nem talál enyhülést. Utolsó naplóbejegyzésében állítólag ez állt:

A lélek oldása az utolsó ragaszkodás, mielőtt újraindulna!