Fennállásának 70. évét ünnepli a Körös Néptáncegyüttes augusztus 20-án Gyulán

Wellness

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén családi programokkal, tűzijátékkal, Ismerős Arcok koncerttel és a Körös Táncegyüttes jubileumi gálaműsorával várják a városba érkezőket és a lakosokat Gyulán – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen pénteken a békéscsabai Napsugár Bábszínház, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, valamint a Csiga Duó Gyermekzenekar szolgáltatja a látnivalókat. Produkcióikat a Bábika Népi Játszóház egészíti ki a teljes hosszú hétvégén. A programok a korábban megjelent kormányrendelet értelmében bárki számára korlátozások nélkül, ingyen látogathatók – hívták fel a figyelmet a szervezők.

Augusztus 20-án este a várkertben – eső esetén a művelődési házban – önkormányzati kitüntetéseket adnak át, majd a 70 éves Körös Táncegyüttes jubileumi műsorát láthatják az érdeklődők.

Az együttes tavaly ünnepelte alapításának kerek évfordulóját, a novemberre tervezett gálát azonban a pandémiás helyzet miatt kellett lemondani. A második világháborút követő években Gyulán rendezték meg az ország első néptánc fesztiválját, 1950-ben alakult meg a nagy elődként említhető Béke Néptáncegyüttes, amely fénykorában 120 tagot számlált. A kerek évfordulót a hagyományosan ilyenkor tartott Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján szerették volna megünnepelni, ám a járványhelyzet miatt idén nem lehetett megszervezni a többnapos nagyrendezvényt.

Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik.

A részletes programok a www.gyulakult.hu oldalon tekinthetők meg.

 

MTI

pixabay