Jubileumi albummal jelentkezett a Hollywood-i magyar-amerikai zeneszerző

Világ

Czomba Imre Fifty Years című klasszikus szimfonikus filmzenei albumát tavaly ősszel , a zeneszerző szülővárosában, Miskolcon vették fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjaival. Külön érdekesség, hogy Czomba Imre maga vezényelte a felvételt. Az Imre Czomba feat. Mill Scoring –  Fifty Years már elérhető a Spotifyon.

Czomba Imre neve nem csak a magyar zenei szakmában, hanem Hollywoodban is ismerősen cseng. A Miskolcon született zeneszerző az EMMY Televison Academy  (az Amerikai Televíziós Akadémia) szavazó tagja és a zenei Emmy-díjakat érintő kérdések döntéshozóinak egyike Hollywoodban, emelett pedig a zenei világ legnagyobb szervezetének és díjátadójának, a  Grammy-nek is a szavazó tagja. Czomba Imre nemrég kerek évfordulót ünnepelt és ennek alkalmából egy  – az életének öt évtizedére visszatekintő – albummal jelentkezett.

A zeneszerző Magyarországon olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Cserháti Zsuzsa vagy Miklósa Erika, de írt dalokat a NOX-nak és Ákosnak is.  Czomba Imre közel két évtizedet töltött a népszerű ExperiDance Táncszínház kötelékében, majd tíz évvel ezelőtt úgy döntött, hogy családjával együtt Amerikában folytatja tovább karrierjét.

A Fifty Years egyfajta születésnapi visszatekintés, amelyben Czomba Imre élete eddigi öt évtizedének élményeit dolgozta fel.

“A Siblings című dal a kedvencem az albumról, amelyben egyszerre jelenik meg életem legnagyon tragédiája és legnagyobb boldogsága.  Egy misztikus testvéri kapcsolatról szól. “

– osztotta meg velünk.

Az album dalai – a zeneszerző elmondása szerint – nagyrészt Budapest és Los Angeles között születtek meg a fejében és hálás azért, hogy szülővárosában, Miskolcon valósulhatott meg a projekt. Bízik abban, hogy ennek az együttműködésnek folytatása is lesz és tovább tudja majd vinni a hírüket, hogy más Hollywood-i zeneszerzők munkáit is ők kelthessék életre.

Czomba Imre jelenleg egy hatalmas projekten, gyermekkori idoljával Walter Afanasieff zeneszerzővel dolgozik együtt Hollywoodban, amellyel sok évtizedes álma valósult meg. Afanassief nem kisebb előadóknak írt már dalokat, mint Barbara Streisand, Celine Dion, Lionel Richie és Mariah Carey.

– Vida Virág –