Tízmilliós zsákmányt emelt el egy kecskeméti banda

Rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai aprólékos munkával bizonyították, hogy a rengeteg pénzt három kecskeméti férfi vihette el.

Egy megyeszékhelyi férfi tett feljelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen 2021. augusztus 2-án délelőtt lopás miatt. A károsult elmondta, hogy az autóját reggel a háza udvarában állította le, ahol éppen építkezés folyt. A kocsit lezárta, majd eltávozott, ám mire visszaért, a jármű hátsó ablaka be volt törve. Az autóból egy táskát tulajdonítottak el, amelyben közel 10 millió forint, okmányok, bankkártya volt.

A helyszínen végzett adatgyűjtés során kiderült, hogy ifjabb G. Zsolt kecskeméti lakos a bűncselekmény reggelén nem jelentkezett munkára az építkezésen. A 19 éves férfi a munkatársai szerint tudott arról, hogy az eltűnt táskában sok pénz van, mivel a munkabérüket rendszeresen abból fizették ki. Volt, hogy megjegyezte a kollégáknak, hogy jó lenne a táska tartalmát megdézsmálni. A nyomozóknak azonnal összeállt a kép: az igazolatlanul hiányzó munkásnak lehet köze a nagy értékű lopáshoz.

A kamerafelvételeket elemezve a nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a lopásban hárman vehettek részt. A tippadó a fiatal volt, aki édesapját és egy ismerősüket vonta be a tervébe. Idősebb G. Zsolt és K. Sándor kecskeméti lakos osontak be az építkezésre, és egyikük figyelt, amíg a másik elemelte a táskát.

A rendőrök mindhármójukat jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A tolvajok próbálták tagadni a tettüket, azonban a nyomozók több hónapig tartó aprólékos, mindenre kiterjedő vizsgálat során bizonyították, hogy a trió követhette el, ráadásul előre kitervelten a lopást.

A legifjabb bűnelkövető – aki bűnsegédi minőségben tevékenykedett –, a 19 éves G. Zsolt az eljárás során szabadlábon védekezhetett, ám a két idősebb férfit a nyomozók őrizetbe vették. Az ügyet a rendőrök lezárták, a bűntársak ellen vádemelést javasolnak.