Kerékpárján kisgyermekét szállító asszonyra támadtak Jánoshalmán

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy jánoshalmi testvérpár ellen, akik egy korábbi nézeteltérés miatt Jánoshalmán fényes nappal rátámadtak egy asszonyra, aki kerékpárja hátsó ülésén kisgyermekét szállította. A bántalmazástól megtántorodó asszony a kezében tartott biciklit elengedte, aminek következtében a csomagtartóban ülő kisgyermeke a földhöz csapódott.

A vádirat szerint az ügy vádlottjai – egy helybeli testvérpár – 2020. október 3-án a déli órákban autóval közlekedtek Jánoshalmán, amikor meglátták a velük szemben kerékpárral közeledő haragosukat.  Az asszony kitért előlük és bekanyarodott egy közeli utcába, mivel félt, hogy a vádlottak korábbi fenyegetéseiket beváltják, és bántalmazni fogják.

A testvérpár az autóból kiszállva valóban a sértett után rohant, amit látva az asszony elővett egy a korábbi fenyegetések miatt magánál hordott gumibotot, hogy meg tudja védeni magát. A vádlottak ekkor kissé megtorpantak és hangosan veszekedni, fenyegetőzni kezdtek. A testvérpár női tagja azonban váratlanul odaugrott a kerékpárját fogó sértetthez és nagy erővel a mellkasánál fogva meglökte.

A lökéstől az asszony megtántorodott és elengedte a kerékpárt, melynek csomagtartójában kisgyermeke ült. A kerékpár eldőlt, a gyermek pedig azzal együtt a földhöz csapódott, aminek következtében a jobb könyökén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

A megtámadott nő eközben igyekezett leszerelni támadóit, azonban a férfi vádlott nagy lendülettel odalépett hozzá és több méterre elsodorva, a földre lökte őt. A sértett a bal oldalára esett, melynek következtében a bal felkarcsontja eltört.

Az ügyészség a testvérpárt súlyos testi sértés bűntettével vádolja, emellett a nőnek védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt is felelnie kell.

A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.