A Győri Járási Ügyészség vádat emeltek a férfi ellen aki a börtönből is csalt

Rendőrség

Vádemelés az elkövetéskor 31 éves férfi ellen, aki a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított telefont is csalás elkövetésére használta.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 31 éves terhelt 2016 tavaszán börtönben töltötte korábbi cselekményeiért kiszabott büntetését. Az intézet által a kapcsolattartásra biztosított telefont kikódolta, és ezután a telefont újabb bűncselekmény elkövetésére használta.

A kikódolt telefonon a terhelt felhívta a sértettet és magát a telefontársaság munkatársának adta ki. Arról tájékoztatta a sértettet, hogy 150.000 forintot nyerhet, ezért csak bankautomatánál egy általa megadott telefon egyenlegére kell pénzt tölteni.

A sértett három alkalommal, összesen 45.000 forintot töltött fel ilyen módon a vádlott által megadott telefon egyenlegére, mikor is rájött, hogy becsapták.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott ellen, Németországból történő átadását követően, most emelt vádat az ügyészség minősített csalás vétsége miatt, vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.