Letartóztatásban a nagymamáját súlyosan bántalmazó férfi

Rendőrség

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 25 éves bajai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint halálosan bántalmazta nagymamáját Baján.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 8.napján a nappali órákban egy bajai lakásban több alkalommal ököllel arcon ütötte 79 éves nagymamáját. Az idős nő a bántalmazás következtében koponyaalapi törést szenvedett el, amely miatt a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a gyanúsított a sértett holttestét a ház pincéjébe vonszolta és ott elásta.

A bíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, megélhetést biztosító állandó jövedelemmel nem rendelkező férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén nem megengedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított jelen nem lévő védője még három napig fellebbezést jelenthet be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.