Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál Kecskeméten

Az utolsó Bohém Fesztivál különleges programmal jelentkezik: a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band a szenzációs Bratislava Hot Serenaders és a legendás Original Prague Syncopated Orchestra társaságában mutatja be a XX. század első felének magyar, szlovák és cseh tánczenéjét, elfeledett, de a két világháború között népszerű számokat előásva és újrahangszerelve. A fesztiválon lesz Gershwin-emlékkoncert is a […]

Oscar-díj jelölések 2023

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Szeged, kézműves találkozó, Kedves Presszó, civil szervezet, macska

Mintegy hatvan program a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kínálatában

Világhírös Kecskemét mottóval zajlik március 14. és április 14-e között a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amely huszonhárom helyszínen tizenhét együttműködő intézmény közreműködésével mintegy hatvan programot kínál – derült ki a rendezvénysorozat kecskeméti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Öt új kollégiumi képzés kezdődik a lakiteleki Hungarikum Ligetben

Bárczi Gusztáv, Hungarikum, Szent Imre, Boldog Ceferino és Vámbéry Ármin néven öt új kollégiumi képzés kezdődik a lakiteleki Hungarikum Ligetben február végén, március elején – közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az alkotó szabadsága

Megkezdődött Az alkotó szabadsága – Művészek a szovjet fogságban című konferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban

Megkezdődött Az alkotó szabadsága – Művészek a szovjet fogságban című konferencia, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendez meg A Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban.