Kutya láncon

Légpuskával fél szemére megvakította a szomszéd kutyáját

Helyi hírek

A Kiskőrösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 augusztusában egy Kiskőrös környéki községben egy légpuskával meglőtte a szomszédja kutyáját, ami miatt az eb a fél szemére megvakult.

A vádirat szerint az egyik Kiskőrös környéki községben élő vádlott és a szomszédja rossz viszonyban voltak. Az állatkínzással vádolt férfi 2020. augusztus 22-én reggel magához vette a légpuskáját és a saját udvaráról konkrét indok nélkül egyszer meglőtte a szomszéd kutyáját.

A lövedék az állat bal szemgolyója mellé hatolt, ahol a környező szöveteket roncsolta. Emiatt a kutya erre a szemére megvakult, maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A lövés erős fájdalmat is okozott a kutyának, így az állatkínzás különös szenvedéssel járt. A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlott légpuskáját is el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció