Tizenkét év fegyházra ítéltek egy kábítószer-termesztőt Kecskeméten

Helyi hírek

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt kábítószer-termesztés és más bűncselekmények miatt egy férfit a Kecskeméti Törvényszék; az ítélet nem jogerős – közölte a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel.

Az ítélet szerint a 47 éves férfi 2016 májusa és októbere között bérelt ingatlanokban, kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett; ez meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, hiszen a száz tőnek sokszorosa.
A vádlottnál tartott házkutatás során pisztolyt, hangtompítót és lőszereket találtak.

Az eljárás során megállapították, hogy a férfinak nem volt engedélye a növény termesztésére és feldolgozására, az áramot illegálisan szerezte, továbbá egy korábbi büntetés végrehajtásának elkerülésére hamis igazolványt szerzett be, ennek segítségével jelentette be magát és kötött különféle szerződéseket.

Az nem volt bizonyítható, hogy a férfi a kábítószerrel kereskedett volna. A bíróság a bűnösségét kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt mondta ki; a büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, mert az ellen az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük