Nyári konyhabútortrendek – vásároljunk online!

Gazdaság

Senki sem tagadhatja, hogy a konyhabútorok vásárlása egy fizikai boltban elég megnyugtató – rengeteg stílust nézhetünk meg, kedvünk szerint kipróbálhatjuk a munkaasztalokat, és mérlegelhetünk, hogy milyen színűt válasszunk. Azonban a már lassan múltidőbe tehető pandémia jelentősen meghatározta a vásárlási szokásainkat. Az interneten szinte minden bolt és stílus megtalálható volt, amit néhány kattintással el tudtunk intézni. Igaz, hogy nem tudjuk megérinteni a bútort, de olvashat véleményeket, és megkeresheti a kívánt terméket, árkategóriája szerint szűkítve, mindezt kényelmesen az otthonából. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legizgalmasabb nyári konyhai trendeket.

Fókuszban a stílusos konyha

Mindenki szereti az igényesen berendezett konyhát, akár egy tágas otthon, akár egy kis lakás büszke tulajdonosa. Az otthonunk központjaként a konyha remek hely szeretteinek szórakoztatására, kedvenc ételeinek elkészítésére és esetleg a home office jegyében az ideiglenes iroda kialakítására.

Éppen ezért érdemes átnézni a 2022-es év legnagyobb konyhai trendjeit, mielőtt bármilyen felújítási tervbe belekezdene a nyáron. Szakértők és lakberendezők adnak különböző platformokon némi támpontot, hogy megtudjuk, milyen a konyhabútorok, illetve a szekrények színei, munkalapjai, csempeötletei és legnépszerűbb tervezési trendjei, amelyek inspirációként szolgálhatnak álmai főzőterének megteremtéséhez.

A designos munkalapok

Úgy tűnik, a konyhatervezés „gránittrendje” elhalványul, ahogy az emberek más anyagokra, például márványra váltanak, de a „hentesblokkos” munkalapoknak is eljön a pillanat, hogy előtérbe kerüljenek. A fa konyhabútor funkcionalitása és szépsége például rusztikus, autentikus hangulatot kölcsönöz a konyhának. Rendkívül tartósak és kibírják a nehéz napi használatot, illetve megfelelő karbantartás mellett évekig gyönyörűek lesznek. Az ilyen munkalapok jól passzolnak a konyhabútorhoz és tágas teret biztosítanak a konyhában.

Kültéri konyha, mint új „jelenség”

A beltéri konyha befolyást gyakorolt, és megteremtette az otthon második központját. A kültéri konyha a hozzátartozó konyhabútorral már nem csak arra való, hogy a férfiak grillezzenek és futballmérkőzéseket nézzenek a kivetítőn. A klasszikus BBQ helyén sokkal inkább konyhai hangulatot fogunk látni. A kültéri konyha a beltéri konyhának minden ismertetőjegyét magában hordozza, felső szekrényekkel, szórakoztató készülékekkel és kiegészítőkkel, amelyek hasonlóak ahhoz, amit a klasszikus értelemben vett konyhában használunk. Hazánkban egyre inkább a vidéki tájakon például a Balatonon láthatunk ilyen területeket (pl.: nyaralók és birtokok konyhabútorai).

Népszerűek a vintage konyhabútorok

A vintage „tanyaasztal” nagyszerű módja annak, hogy nagyobb felújítás nélkül szigetet adjon konyhájához. A vintage darabok egyedi méretük miatt olyan konyhákban is működhetnek, ahol nincs elég hely egy teljes méretű sziget számára. A másik szép dolog a vintage konyhabútorban, hogy nem várt képi érdeklődést kelt. A hagyományos beépített szigetekkel ellentétben vizuálisan nem lesz olyan „nehéz”, miközben még extra hely áll rendelkezésre a felkészüléshez és az ülésekhez.

Az 1950-es évek stílusa, azaz visszatér a „retro”

Sokan hajlanak az élénk, energizáló és izgalmas árnyalatok felé, amelyek az 50-es években voltak népszerűek – amikor a tömeggyártás és a személyre szabás valóban elérhetővé tette az egyedi belső tereket a szélesebb nyilvánosság számára. A legtöbb lakberendező arra számít, hogy visszatérnek az élénk, cukorka színű, retro árnyalatok, amelyek meghatározták ezt az időszakot. Természetesen nem mondjuk azt, hogy csak ehhez kellene ragaszkodni, néhányan amúgy is egyéni szempontok szerint tervezik meg az új konyhát vagy alakítják át a régit.

Érdemes követni az új konyhai trendeket és a számunkra tetsző stílust kiválasztani, majd ennek alapján beszerezni a konyhabútort az online boltokban, hogy lakásunk meghatározó és gyakran látogatott helyisége új színben ragyogjon még nagyon sokáig. (x)