Planéta Szimonetta DVSC-FTC kézilabda

Kézilabda: edzőmérkőzésen győzte le a Loki a Fradit

Sport

Kifejezetten színvonalas, gólgazdag mérkőzésen győzte le az előző bajnokság ezüstérmesét a debreceni csapat. Kedvező előjelek a rajt előtt.

Két BL-résztvevő találkozott a Hódosban péntek délután, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy remek meccset láthatott a mintegy 300 érdeklődő.

A debreceni klub beszámolója szerint az első percek tapogatózó játéka után elkezdtek potyogni a gólok, nálunk különösen Planéta Szimonetta volt elemében. Ellépett a Fradi, de Vámos Petra góljával egyenlítettünk 5–5, majd a 12. percben Kácsor Gréti harmadik találatával már nálunk volt az előny (8–7). Támadásban mindkét csapat extrán teljesített, s az is látszott, hogy a védekezésen még mindkét oldalon akad csiszolnivaló az éles meccsekig. Az első játékrész utolsó momentuma, Szimó időntúli szabaddobásgólja volt, ezzel vezettünk 19–18-ra.

A folytatásban hamar fordítottak a zöld-fehérek, s a végjátékig váltott vezetéssel haladtak a felek. Csernyánszki Liliána, Kácsor Gréta és Vámos Petra bombái után gyakran zúgott a taps a lelátón, Füzi-Tóvizi Petra pedig beállóként volt eredményes. Végül csakúgy, mint az első félidőben, Planéta Szimonettáé volt az utolsó szó, 34–33-ra nyertünk a Fradi ellen.

Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a győzelemből, de fontos, hogy BL-csapat ellen, BL-ritmusban játszhattunk – olvasható a dvsckezilabda.hu beszámolójában.

DVSC SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 34–33 (19–18)
DVSC: Bartulovic – Grosch 1 Planéta 7, Vámos P. 7, Haggerty, Kácsor 6, Vámos M. 1 Csere: Gabriel (kapus), Csernyánszki 5, Kelemen D., Jovovics. Füzi-Tóvizi 5, Töpfner 2 (2)
FTC: Böde-Bíró – Malestein 10 (3), Klujber 4, Tomori, Cvijics 3, Szöllősi-Zácsik 2, Márton G. 2.  Csere: Janurik (kapus) Simon P.3, Kisfaludy 1, Bordás, Kukely A. 1, Deszpotovics 4, Papp D. 1, Hársfalvi 2

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3

Fotó: DVSC Kézilabda