Ha lemaradt Liverpool-Real Madridról: rövid videón, ahogy kétgólos előnyről kap ki csúnyán az angol csapat

Európa Sport

Liverpool–Real Madrid 2-5 – ritkán látott meccset hozott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzése.

A Real Madrid kétgólos hátrányból fordította meg a meccset, és végül hárommal verte idegenben a Premier League-ben idén csak 8. helyen álló Liverpoolt.

Az első félidőben Núnez és Szalah révén gyorsan előnybe került a hazai gárda, köszönhetően Courtois hatalmas bakijának is, majd a túloldalon a szintén a világ legjobb kapusai közé sorolt Alisson is hibázott – Vinícius Junior köszönte szépen, és a félidőre már 2-2-vel vonultak le a csapatok.

A Real Madrid a második félidőt remekül kezdte: egy Modric-szabadrúgás után Militao őrizetlenül bólintott közelről a kapuba. Már náluk volt az előny. A brazil védőnek ez volt az első gólja a Bajnokok Ligájában.

Nem sokkal később pedig tovább növelte előnyét a 14-szeres BL-győztes, igaz nagy szerencse is kellett hozzá, ugyanis Benzema lövése Gomezen úgy változtatott irányt, hogy Alissonnak esélye sem volt a védésre.

https://www.youtube.com/watch?v=OoyDDEv3Hu8

Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol) 2–5 (2–2)
Liverpool, Andfield. V: Kovács (romániai)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp – a kispadon: Adrián (k.), Kelleher (k.), N. Keita, Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Cimikasz, Fábio Carvalho

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – F. Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti – kispadon: Lunyin (k.), Vallejo, E. Hazard, Odriozola, Lucas Vázquez, Mario Martin, Arribas, Álvaro Rodríguez

Gólszerző: Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)