Ferencváros

Magabiztosan jutott tovább Pozsonyban a Ferencváros

Sport

– A Ferencváros labdarúgócsapata 4-1-re győzött a Slovan Bratislava vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott.

A mérkőzés felvezetéseként a pályán köszöntötték azt a hazai szurkolót, aki harminc éve egyedüliként vállalta az utazást és megjelent a Ferencváros vendégszektorában azt követően, hogy a párharc első, pozsonyi felvonásán indokolatlanul brutálisan léptek fel a jórészt fekete csuklyát viselő szlovák biztonságiak. Daniel Antosik a szlovák lapok szerint azóta már Argentínában él és a Slovan szurkolótábora gyűjtött arra pénzt, hogy hazautazzon a mostani párharc mérkőzéseire.

A hangolódás jegyében a szurkolók kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a csapatok kivonulásakor a ferencvárosiak piros-fehér-zöldbe borították a szektorukat, míg a hazaiak kék-fehérbe a stadion többi részét.

A zöld-fehérek az elefántcsontparti Franck Boli találatával a 20. percben vezetést szereztek, majd a norvég Kristoffer Zachariassen fejesével már összesítésben is előnyben voltak. A második félidőben az argentin születésű szlovák válogatott Vernon De Marco ugyan szépített, de az utolsó szó a Ferencvárosé volt, ugyanis a párharcot eldöntő gólt a mali támadó, Adama Traore lőtte estében a 89. percben, a kegyelemdöfést pedig Aissa Laidouni adta meg a ráadásban.

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Slovan Bratislava (szlovák)-Ferencváros 1-4 (0-2), Pozsony, 21 500 néző, v.: Marco Di Bello (olasz), gólszerzők: De Marco (70.), illetve Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (94.), sárga lap: De Marco (27.), Kankava (52.), Kucka (55.), Saponjic (84.), illetve Laidouni (3.), Zachariassen (55.), Traore (57.). Továbbjutott: a Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev (Green, 10.), Kasia, Abena, De Marco – Kucka (Holman, 92.), Kankava (Agbo, 92.) – Barszegjan, Csakvetadze, Pauschek (Weiss, 87.) – Saponjic (Cavric, 87.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Zachariassen, Esiti – Nguen (Thelander, 93.), Boli (Vécsei, 63.), Traore