Hamarosan kezdődik az Olasz Focisuli nemzetközi Karnevál Kupája Debrecenben

Sport

Idén 31. alkalommal rendezi meg a DHSE Olasz Focisuli a Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó utánpótlás tornát. A selejtezők 2021. augusztus 13-14-én, pénteken délután, és szombaton egész nap zajlanak majd. A kategória döntők és a helyosztók 2021. augusztus 15-én, vasárnap 14:00 és 16:00 között lesznek.

A Karnevál kupa tornamérkőzések mind a három napon Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Stadionban, illetve a DEAC egyetemi pályán lesznek. 7 évestől 16 éves korig, 8 kategóriában.

Közel 100 csapat jelentkezett.

A résztvevők között többek között akadémiai csapatok, úgymint az FTC, Újpesti Torna Egylet, DVSC Labdarúgó Akadémia, MTK Budapest, Mészöly Focisuli, Nyíregyházi Bozsik József Labdarúgó Akadémia, illetve külföldi egyesületek, például a Marosvásárhelyi SE, a CFR Cluj, Szováta Sportclub, CSS Reghin, és a A.C.S Transilvania Bistrita. Debrecenből a DVSC-DLA Akadémia, DEAC, Olasz Focisuli a megyéből Balmazújváros, Nyíradony, Hajdúnánás,

A három napos rendezvényen több mint 400 mérkőzés lesz. Külön meg kell említeni, hogy a Debreceni Sportcentrum, a DEAc és a DVSC-DLA pályái illetve a Debreceni Egyetem kollégiumai Európa idei egyik legnagyobb és legszínvonalasabb helyszínként segítik az UEFA által is jegyzett labdarúgó tornát.

A csapatok és kísérőik három, és néhányan még több napot is eltöltenek Debrecenben, hogy a sport mellett megismerkedjenek a várossal, a helyi kulturális élettel, a Karneváli Héthez kapcsolódó rendezvényeken. A tornán egyre több a visszatérő vendég, akik más időszakokban is felkeresik Debrecent és környékét. Ez a turizmus szempontjából is fontos Debrecen számára.

A tornákra érkezők minden évben a város kollégiumaiban szállnak meg és az étkezési a szolgáltatásokat is igénybe veszik, több napot is eltöltenek városunkban.

A selejtezők 2021. augusztus 13-14-én, pénteken délután, és szombaton egész nap zajlanak majd. A kategória döntők és a helyosztók 2021. augusztus 15-én, vasárnap 14:00 és 16:00 között lesznek.

Idén a koronavírusra való tekintettel az egyes kategóriáknak, a helyosztó mérkőzések végeztével egyből hírdetünk eredményt, hogy elkerüljük a nagyobb csoportosulásokat, azaz záró és nyitó felvonulás nélkül.

Fotó: olaszfocisuli.hu