Kétvállra fektette a DEAC a tiszaújvárosiakat

Sport

Az NB III rajtjára készülő DEAC szombaton a Tiszaújvárossal játszott edzőmeccset hazai környezetben. A találkozó első említésre méltó lövését Oliver Tochukwu eresztette el a tizenhatos környékéről, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret – írja a DEAC.hu.

Nem sokkal később egy szép szólót mutatott be a jó fizikai adottságokkal rendelkező csatár, de a passzába hiba csúszott. A vendégek közül először Goffried Dávid tesztelte Tóth Dánielt, majd Molnár Máté igyekezett túljárni a DEAC kapusának eszén, ám egyik tiszaújvárosi futballista sem járt sikerrel.

Az ivószünet előtt megszületett az összecsapás első gólja, Tochukwu lőtt a kapuba néhány méterről. A rövidebb pauzát követően a DEAC megduplázta előnyét a legutóbb a Szparit erősítő Trencsényi Bencének köszönhetően, a találathoz Bidzilya Anton remek passza is kellett. A szünet előtt még egy eladott labdát követően Tochukwu duplázhatott volna, de a tizenegyespont környékéről a kapu fölé bombázott.

A második félidőben egy oldalról érkező szabadrúgásba senki sem ért bele, de Tóth Dániel nem jött zavarba. A jelenetet követő sarokrúgásból ugyan gólt szerzett az ellenfél, de nem örülhetett sokáig, mivel a labda a partjelző szerint kikanyarodott.

Trencsényi újra beköszönt, most a kameruni Abdulaye adott neki forintos labdát. Mindkét futballista jelenleg próbajátékon szerepel a debrecenieknél. A végeredményt tizenegyesből állította be Gelsi László. A lefújásig még a csereként beszálló Deczki Máté Bartusz bal alsóba tartó löketét hárította nagy vetődéssel.

Mesterszemmel:

“Kezd körvonalazódni a kezdőnk, ám a helyzetünket sérülések nehezítik. Ez a mérkőzés alkalmas volt arra, hogy a héten gyakorolt elemeket kipróbáljuk. Azt sajnálom, hogy a meccs elején gyakorlatilag mindent elfelejtettünk, például különböző szituációkban nem helyezkedtünk jól, de az ivószünet ideális időpontban jött, és rendeztük a sorainkat. Elöl ismét kreatívak voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Az ellenfél tizenegyesből szerzett gólt, ami azért fájó, mert már megvoltunk hátul. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, de akiknek húsz-huszonöt perc jutott, jelenleg nincsenek olyan állapotban, hogy több lehetőséget kapjanak” – értékelt Sándor Tamás vezetőedző.

DEAC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-1 (2-0)

gólszerző: Ochukwu (23.), Trencsényi (25., 66.), ill. Gelsi (77. – 11-esből)
A DEAC összeállítása: Tóth D. (Deczki 61.) – Virág Á. (Szabó K. 66.), Papp F., Orosz M., Bényei, Spitzmüller (Csányi 70.), Bidzilya (Szabó J. 66.), Abdulaye (Gaczella 70.), Trencsényi (Patócs 66.), Tochukwu (Sidibe 61.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.