Nem tartották be a járványügyi előírásokat a kupadöntőn, büntetett az MLSZ

Sport

Egyformán egymillió forintos büntetést szabott ki a Magyar Kupa szerdai döntőjében szereplő Budapest Honvédra és Mezőkövesdre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az mlsz.hu pénteki híre szerint a két klub “a sportzónára vonatkozó szabályzat súlyos megsértéséért” kapta a pénzbírságot, a játékosok ugyanis a kijelölt sportzónát elhagyva kimentek a szurkolók közé.

A Magyar Kupa döntőjét – melyet a Puskás Arénában játszottak 10 ezer néző előtt – a Budapest Honvéd nyerte 2-1-re.

Az MLSZ pénteken délelőtt közleményében azt írta, hogy összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

A szövetség kitért ugyanakkor a kupadöntőn történtekre is, és jelezte, egy esetleges indokolt szankció a rendezőt, azaz a szövetséget sújtja, amit a szervezet tudomásul vesz. Az MLSZ szerint a folyamatos tesztelés mellett

az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése.

A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott.

(MTI)