Inkább rajthoz sem álltak ilyen körülmények között a biciklisek

Sport

Se orvosi személyzet, se öltöző, se zuhanyzó: így várták a bringásokat Debrecenben.

A páros időfutam országos bajnokságot követően, 2016. július 24-én vasárnap szintén Debrecen adott otthont a kritérium országos bajnokságnak, ahol ugyan a korosztályos futamok lezajlottak, azonban az U23-as és Elit férfi futamra már nem került sor.

Több csapatvezető sérelmezte ugyanis, hogy a verseny helyszínén az MKSZ versenyszabályzatával ellentétben nem volt megfelelő orvosi személyzet, az öltözőkről és a zuhanyzók hiányáról már nem is beszélve. A kerekesek ennek okán pedig nem álltak rajthoz.

Az utánpótlás kategóriákban a Tipográfia dominált összesen hat dobogós helyet, közte három győzelmet szerezve, de szépen hajtottak többek között a KSI, a Győri Atlétikai Club, és a Szekszárdi SzKE fiataljai is, csapatonként három-három dobogós helyet begyűjtve. A hazai DKSI-Kontent egy-egy arany és ezüstéremmel zárta az országos bajnokságot.

Az U19-es fiúk versenyében Peák Barnabás (Tipográfia TE) győzedelmeskedett körelőnnyel két csapattársa Karl Ádám (Tipográfia TE) és Dian Ábel (Tipográfia TE) előtt, míg az elit hölgyek versenyében Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi-Agria KTK) szintén körelőnnyel ért célba Tolnai Zsanett (TuttoBici-HungaroFondo) valamint Marton Orsolya (Biondo Bike) kettőse előtt.