Drogok, kábítószer

Közel 8 millió forintot keresett a kiskunmajsai díler, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető három éven át árult – többek között kiskorúaknak is-  „kristályt”  Kiskunmajsán, amelyből közel nyolcmillió forintot keresett. 

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi  2019-től értékesített tudatmódosító szereket. A vádlott az anyagokat por, illetve törmelék formájában vásárolta meg, majd azt lakóhelyén a fogyasztók igényeinek megfelelő mértékű adagokra osztotta és alufóliába, un. pakkokba csomagolva értékesítette a „kristály” fantázianéven ismert anyagot.

Az elkövető igen kiterjedt vevői kört épített ki a városban. 18 vevője volt, legtöbbjük ráadásul állandó vásárló, közöttük kiskorúak is. A sok vevő közel nyolcmillió forintos jövedelmet eredményezett a férfinak.

A férfi a tudatmódosító szereket jellemzően lakóhelyén értékesítette, annak ára a szer típusa és mennyisége függvényében 1.000-40.000 forint között volt. A férfi a vásárlásokkal kapcsolatos telefonos egyeztetések során is igyekezett óvatosan eljárni, ugyanis az illegális szer típusát és mennyiségét is álnevekkel illette.

A kiskunhalasi rendőrök 2022. június 29. napján elfogták és őrizetbe vették a férfit. Az elkövető lakóhelyén tartott kutatás során az értékesítésre váró kábítószereken túl, azok terjesztéséhez használt digitális mérleget és műanyag tasakok, valamint jelentős mennyiségű készpénzt, továbbá ékszereket és különböző műszaki cikkeket foglaltak le.

Az ügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben szabadságvesztés büntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a bűnös úton megszerzett teljes vagyon erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog döntést hozni.

Kezdőkép: illusztráció.