Műhelyében árulta a drogot az kiskunfélegyházi autószerelő, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt vádat emelt egy autószerelővel szemben. A férfi a műhelyében kokaint és amfetamint, valamint a bűntársa által nagy tételben termesztett marihuánát árult, emellett Magyarországon nem engedélyezett, a feketepiacon beszerzett pontecianövelő gyógyszereket tartott.

A vád szerint a kiskunfélegyházi autószerelő 2021-ben, a műhelyében megismerkedett a tiszaalpári bűntársával, aki pénzszerzési lehetőségként nagy tételben marihuánát ajánlott fel neki továbbértékesítésre. Élve a lehetőséggel, az autószerelő először 2021 októberében 6 millió forint, majd 2022 tavaszán 5 millió forint értékben vásárolt tőle a vákuum csomagolt drogból, amit közel 2,5 millió forint haszonnal tudott eladni.

Látva az üzleti sikert, a nagykereskedő bűntárs úgy döntött, maga fogja termeszteni a korábban másoktól beszerzett kannabiszt. Internetes tájékozódást követően hővédő fóliasátort, led lámpákat, elszívó ventilátorokat, az öntöző rendszer kiépítéséhez csöveket és csepegtetőket, valamint a rendszer automatizálásához időzítőkapcsolókat szerzett be és tiszaalpári garázsa tetőterében kender termesztésbe fogott. Néhány hónap múlva a saját szüretelésű marihuánából 4 kg-ot értékesített autószerelő bűntársának, aki emellett más forrásból kokaint, extasyt, amfetamint és dizájner drogot is beszerzett, amikkel a műhelyében kereskedett.

A kiskunfélegyházi nyomozók az autószerelőtől elfogásakor a jelentős mennyiség alsó határának 12-szeresét meghaladó hatóanyag tartalmú kábítószert és dizájner drogot foglaltak le. A kutatás során kiderült, hogy a férfi a műhelyben 196 napra elegendő, illegálisan beszerzett potencianövelő készítményt is tartott, amelyek gyártási körülményei nem ismertek és amelyek forgalmazását sem az európai, sem a magyar gyógyszerügyi hatóság nem engedélyezte.

Az ügyészség mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, emellett az autószerelő férfinak jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabása mellett vagyonelkobzást indítványoz az ügyészség.

Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.