Gáz-riasztó fegyverrel lőtt a rokoniara egy férfi a kecskeméti lakásukban

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a lakásukban többször megütötte élettársát, majd miután a nő és nagykorú fia az utcára menekültek előle, magához vette a gáz-riasztó fegyverét és azzal a nyílt utcán 6 lövést adott le a fiú és a fiú – időközben helyszínre érkező – édesapja irányába.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, helybeli férfi 2023. augusztus 16-án, este, a kecskeméti lakásukban szóváltásba keveredett élettársával, akit a vita során többször megütött. A lakásban tartózkodott a nő nagykorú fia is, aki – a vádlott agresszív magatartása miatt – édesanyjával együtt az utcára menekült. Közben a történtekről telefonon értesítették a fiú édesapját, aki a helyszínre sietett.

Röviddel ezután, a vádlott magához vette az engedély nélkül tartott gáz-riasztó fegyverét és azzal a kezében élettársa után indult. Miután a férfi kilépett a lépcsőházból, egyből a fiúra és annak édesapjára támadt, fegyverével 6 lövést adott le irányukba, de egyikkel sem találta el őket. A lövések hangjára felfigyeltek a közelben tartózkodó rendőr járőrök, akik a férfit a helyszínen elfogták.

A bántalmazás következtében a férfi élettársa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképeken az elkövetés használt gáz-riasztó fegyver, illetve az egyik kilőtt töltényhüvely látható.

Kezdőkép: illusztráció.