Bíróság, kalapács

Szexuálisan molesztált egy kislányt egy holland férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a rábízott lányok egyikéhez szexuálisan közeledő holland férfi büntetésének súlyosítását indítványozta.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a Magyarországon élő holland férfi 2021 augusztusában szexuálisan molesztálta az ismeretségi körébe tartozó, rábízott 10 éves lányt, miközben a szintén a felügyelete alatt álló másik kiskorú lány is jelen volt.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen kiskorú személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet ellen az ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében, a vádlott védője a cselekmény eltérő minősítése, valamint a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, az elkövető cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célokat, ezért indítványozta azok súlyosítását.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.