Segítségnyújtás elmulasztása ittasan Bács-Kiskunban

Rendőrség

Parkoló autónak ütközött, majd elsodort egy gyalogost a részeg sofőr, végül menekülőre fogta, ami közben még egy oszlopnak is nekiütközött, azonban a kecskeméti rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Kecskeméten, a Lombos utcában haladt személyautóval egy férfi 2023. március 11-én 18 óra körül, amikor előzni kezdett egy úttest szélén parkoló autót. A manőver során a sofőr nem jól mérte fel a két autó távolságát és még az előzés megkezdésekor nekiütközött a parkoló jármű bal hátsó sarkának. Ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol elsodorta az egyik visszapillantó tükörrel az úton éppen áthaladó 70 éves gyalogost. A baleset után a sofőr elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy senki sem sérült.  Menekülés közben még egy oszlopnak is nekiütközött, ezért a járművet hátrahagyva, gyalogosan folytatta tovább az útját. A balesetben érintett gyalogos szerencsére csak könnyebben sérült.

A vármegyeszékhely rendőrei rögtön azon kezdtek el dolgozni, hogy a vétkes sorőrt felkutassák, aminek eredményeként tegnap elfogták. Az 54 éves helybélit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt. Kihallgatásán arra is fény derült, hogy ittas volt a történtekkor. A rendőrök előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására.