Kecskemét belvárosában hajléktalan férfit rabolt ki a különös, többszörös visszaeső elkövető

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután meglátta, hogy a hajléktalan sértettnek van pénze, őt Kecskemét belvárosában követte, majd megfenyegette és elvette a pénzét, illetve a karóráját.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2022. október 7. napján, hajnalban egy Kecskemét belvárosában lévő dohánybolt előtt látta meg a hajléktalan férfit, akitől pénzt kért. A sértett közölte, hogy nincs pénze, majd bement a dohányboltba vásárolni, ahová a vádlott követte őt.

A boltban az elkövető meglátta, hogy a férfinál pénz van, ezért a belvárosban követte, majd felszólította, hogy a pénzt adja át. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott egy vendéglátóhely előtt felállított pavilonba lökte be őt. Innen a sértett még kimászott, a támadóját félrelökte, és elindult a főtér irányába.

A vádlott tovább követte a férfit, és ismét a pénzét követelte. Amikor egy rendőr járőrautó közeledett feléjük, a férfi megfenyegette a sértettet, hogy ha segítséget kér, akkor elvágja a torkát. Miután az autó elhaladt mellettük az elkövető belenyúlt a megfélemlített sértett kabátjának zsebébe és abból kivette 9.500 forint készpénzét, majd lecsatolta a karóráját és távozott a helyszínről.

A vádlott büntetett előéletű, rablás miatt már többször is elítélték, jelen eljárásban pedig már többszörös és különös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfit rablás bűntettével vádolja, vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotó a bűncselekmények helyszínén készült.