Két napon belül bíróság elé állította az ügyészség a megállóban alvó embert kifosztó férfit

Rendőrség

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy villamosmegállóban kifosztott egy ott alvó embert.

A vád szerint egy 36 éves férfi 2022. augusztus 6-áról 7-ére virradóra az Oktogonon észrevette a villamosmegállóban alvó, ittas férfit, aki a kezében tartotta a mintegy 150.000 forintos mobiltelefonját. Miután meggyőződött róla, hogy a sértett nem fogja észrevenni, kivette a kezéből a telefont, amit a zsebébe rejtett, a helyszínt azonban már nem tudta elhagyni, mert elfogták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította, ahol a vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Büntetőbíróság Előtti Ügyek Csoportja képviselte.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében, és ezért őt – mint többszörös visszaesőt – 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség a büntetés súlyosításáért fellebbezett, hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásáért.

Jelen ügyben a büntetési tétel 1 évtől 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A bűncselekményt és a rendőri elfogást felvevő térfigyelő kamera felvétele az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/pillanatok-alatt-rendorkezen-az-elkoveto