Bíróság, kalapács

Áldozatát fogva tartó emberkereskedő pár letartóztatását indítványozza a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt letartóztatását indítványozta egy lajosmizsei párnak. Az elkövetők házukban egy mentális állapota miatt könnyen befolyásolható nőt rendszeres bántalmazással folyamatosan félelemben tartottak, és személyi szabadságától megfosztva a ház körüli munkák mellett szexuális cselekmények végzésére is kényszerítettek.

A megalapozott gyanú szerint a lajosmizsei férfi és élettársa egy mentális állapota miatt könnyen befolyásolható nőt különböző ígéretekkel rávettek arra, hogy a családi házukba költözve anyagi ellenszolgáltatás fejében másokkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Amikor a későbbiekben a sértett ezt megtagadta, a páros mindkét tagja bántalmazta, állandó felügyelet alatt tartották ,és az ingatlan kapuját zárva tartva azt is megakadályozták, hogy a sértett távozhasson. A rendszeres bántalmazással folyamatosan félelemben tartott, személyi szabadságától megfosztott nőt a szexuális cselekmények végzésén túl ház körüli munkák elvégzésére is kényszerítették.

A nyomozók a páros mindkét tagját az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő bűntette mellett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 2022. június 14-én őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a letartóztatás elrendelését indítványozta a gyanúsítottakkal szemben, mert a terhükre rótt bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye. Ezen kívül a cselekmények jellegéből, megvalósítási módjából megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék. Végül mivel mindkettejükkel szemben további büntetőeljárások vannak folyamatban, ezért letartóztatásukat a bűnismétlés veszélye is indokolja.

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.