Egy kecskeméti benzinkutat akart kifosztani az izsáki férfi

Rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen értek tettek egy férfit, aki benzinkút, büfé és presszó feltörésével gyanúsítható.

Bejelentés érkezett 2022. június 12-én kora hajnalban a rendőrségre, mely szerint az egyik kecskeméti benzinkút riasztója betörést jelez. A járőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol elfogtak egy 25 éves izsáki lakost. A férfi először egy fémrúd segítségével próbálta meg felfeszíteni a shop fotocellás ajtaját. Amikor nem járt sikerrel, betörte az ajtó melletti üveget, és azon keresztül ment be az üzletbe, ahol vandál módon kutatott át mindent. Végül alig 6.000 forintnyi aprópénzt vett magához elfogása előtt.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a férfi további két betörést is elkövetett. Két hónappal korábban – április közepén – egy presszó hátsó ajtaját rúgta be, és 100.000 forintot zsákmányolt. Május 1-jén pedig egy büfé ablakát nyomta be, és a rácson keresztül próbálta megkaparintani a kasszában lévő pénzt, de ez alkalommal nem járt sikerrel.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a jelenleg három lopással gyanúsítható fiatalembert kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Közben azt is vizsgálják, hogy az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethetett-e a gyanúsított.