Kriptovalutával fizetett a külföldről drogot rendelő kiskunmajsai informatikus

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy informatikus férfi ellen, aki 2020. év vége és 2021 márciusa között egy hollandiai illegális webshopból kriptovalutáért többször rendelt kábítószert, de a szállítmányokat a magyar posta valamennyi alkalommal lefoglalta.

A vádirat szerint a kiskunmajsai vádlottnak informatikai szakképzettsége van és ennek segítségével 2020 végén egy hollandiai illegális webshopból saját fogyasztásra drogot rendelt. A férfi a kábítószert kriptovalutával fizette ki és a „csomag” címzettjeként a saját nevét, valamint a munkahelyének a címét adta meg.

A drog 2021. január végén meg is érkezett a magyar posta központjába, ahol azonban a 10 db, dinoszauruszt ábrázoló tabletta gyanússá vált és lefoglalták. A „csomagot” hiába váró elkövető ezután panaszt tett a hollandiai webshopnál, akik a megrendelt kábítószert ismételten elküldték a címére. A posta azonban az újabb, port tartalmazó szállítmányt is lefoglalta.

A férfi ezután további panaszokat küldött a webshopnak és újabb drogrendelést adott fel, a kereskedő pedig további, drogot tartalmazó „csomagokat” küldött a vádlottnak, ekkor már a lakcímére. A posta azonban ezeket is lefoglalta, a drog egyik esetben sem érkezett meg a megrendelőhöz.

A férfi által rendelt és Magyarországra, a posta központjába érkezett tabletták és por MDMA-t, illetve amfetamint tartalmaztak. A drogok hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű volt.

A vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a lefoglalt drogokat el kell kobozni.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük