Mélykúton autójával ittasan fának ütközött a nő, akinek utasa mindkét lába lebénult

Rendőrség

Maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt Mélykúton autójával ittasan közlekedve egy kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett és a fának csapódott. Mellette ülő élettársa mindkét lába lebénult.

A vádirat szerint a nő 2020. december 19-én, éjjel, Mélykúton ittas állapotban vezette a személygépkocsiját. Mellette a jobb első ülésen az élettársa utazott. A közvilágítással ellátott útszakaszon borult időjárásnak megfelelő éjszakai, korlátozott látási viszonyok uralkodtak, az úttest hibátlan aszfaltburkolata száraz volt.

Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve a nő ittassága miatt elveszítette uralmát a jármű felett és lesodródott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árkon keresztülhaladva a személygépkocsi elejével egy fának ütközött és a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a biztonsági övet használó élettársa 8 napon túli, ténylegesen 6 hónapot meghaladó gyógytartamú, többszörös csigolyatörést szenvedett és mindkét lába lebénult. Az ittas sofőr is súlyos töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a nő szeszes ital fogyasztását követően, ittasan, ráadásul nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. Vezetői engedélyét a nyomozás során elvették.

Az ügyészség a nőt maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.