Illegális migránsok és embercsempészek Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

Néhány óra alatt 3 embercsempészt fogtak el a rendőrök. A férfiakat őrizetbe veszik.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 13-án 22 óra 25 és 23 óra 5 perc között Katymár és Bácsborsód közigazgatási területén 3 esetben összesen 36 illegális migránst tartóztattak fel. Néhány órával később, 2021. szeptember 14-én 3 óra 45 perckor a rendőrök Hercegszántó térségében újabb 14 főt tartóztattak fel. A magukat szír és afgán állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, a csoportok tagjait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai az M9-es autóúton, Dusnok térségében 2021. szeptember 14-én 2 óra 35 perckor intézkedés alá vontak egy személygépjárművet, amelyben két bolgár állampolgár utazott. Rajtuk kívül a kocsiban 4 határsértőt találtak a rendőrök, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám személyazonosságukat nem tudták igazolni.

Ugyanezen a helyszínen 4 óra 55 perckor a járőrök egy szerb honosságú Ford Tranzitot ellenőriztek. A jármű rakterében a szerb sofőr 22 – magát szírnek valló – illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 41 és 54 éves bolgár állampolgárok, valamint a 26 éves szerb sofőr a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellenük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indít. A férfiakat előállítják, kihallgatásukat követően pedig őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A járművekben talált migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Újabb 21 migráns Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 14-én 7 óra 45 perckor Hercegszántó közigazgatási területén 21 külföldit tartóztattak fel.

A magukat szír, iraki, marokkói és egyiptomi állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Illegális migránsok Bácsbokod térségében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 14-én 11 órakor Bácsbokod közigazgatási területén 13 határsértőt tartóztattak fel. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Újabb 12 határsértő Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 14-én 12 órakor Bácsbokod közigazgatási területén 12 határsértőt tartóztattak fel. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük