Ismét embercsempész Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

Csátalja külterületén, az 51-es számú főúton állítottak meg a rendőrök egy Ford Transitot, amelyben összesen 21 illegális migráns utazott.

A Készenléti Rendőrség járőrei Csátalja külterületén, az 51-es számú főút 18-as kilométerénél ma délelőtt megállítottak egy szlovák honosságú személygépkocsit.

Az intézkedés során a jármű rakterében 21 – magát szír állampolgárnak valló – illegális migránst találtak, köztük gyermekeket, nőket és férfiakat egyaránt. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 34 éves szlovák sofőr a migránsokat át akarta szállítani az országon, ezért őt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt előállították és őrizetbe vették. Kihallgatását követőn a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai előterjesztést tesznek a nő letartóztatásának indítványozására, míg a határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.