Karóval ütött agyon egy kutyát egy férfi Bácsalmáson

Rendőrség

A Bajai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2021. március 17-én a gondjára bízott kutyát egy lakatlan bácsalmási ingatlanhoz vitte, majd ott egy karóval agyonütötte.

A vád szerint a vádlott az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állatot azonban mégsem akarta megtartani, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

A vádlott a kötéllel pórázon tartott állat fejét egy fa karóval szándékosan olyan erővel ütötte meg, hogy a kutya attól elpusztult. Ezután a vádlott az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a vádlottat távozni az ingatlanról, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlottat 2021. június 7-én állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük