Elkötötte a hotel autóját a szállóvendég

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy hónap alatt három autót is elkötött azért, hogy autózzon. Egyik esetben szállóvendégként egy hotel autóját lovasította meg, ám másnap az egyik dolgozó felismerte és lefülelte.

A vádirat szerint a 18 éves kiskunhalasi férfi felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt, tavaly szeptember 9-én egy Bács-Kiskun megyei hotelbe szállóvendégként bejelentkezett. Éjfél körül – kihasználva, hogy a személyzet ekkor már nem tartózkodik a recepción – a pultból elvette a szálló egyik járművének kulcsát azért, hogy autókázzon. Másnap a hotel egyik munkatársa Kiskunhalason egy élelmiszerbolt előtt felismerte a vádlottat, aki az autót hátrahagyva elmenekült. A jogtalan használat során megsérült az autó tanksapkája, karosszériája és első lámpája is, emiatt a hotel 100 ezer forint kárt szenvedett.

Nem sokkal később a férfi fényes nappal a kerítésen át bemászott egy kiskunhalasi cég telepére és az ott parkoló furgont a benne hagyott kulccsal beindította. Ekkor is autózni akart, ám azzal nem számolt, hogy a telep mindkét kapuja zárva van. Az előre és hátra tolatások során az egyik tűzcsapot is kidöntötte, majd dolgavégezetlenül gyalogosan távozott.

Egy hét múlva a kesztyűtartóban talált indítókulccsal egy kiskunhalasi lakóház elől hajtott el egy lezáratlan személyautóval, amit a benne lévő nyomkövetőnek köszönhetően másnap megtaláltak és a kiskunhalasi rendőrök a vádlottat elfogták. Kiderült, hogy az autókázás előtt bódult állapotot előidéző szert, ún. kristály fogyasztott.

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, hogy saját testvéréhez is betört és ellopott egy 30 ezer forint értékű televíziót, amit beadott a zálogházba.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit többrendbeli jármű önkényes elvételének bűntette mellett üzletszerűen elkövetett lopás és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.