Kábítószer-kereskedés családi vállalkozásban

Rendőrség

A Baranya Megyei Főügyészség bűnszövetségben, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat 4 személlyel szemben.

A vádlottak közül hárman – anya, fia és nevelőapa – egy háztartásban éltek rossz anyagi körülmények között.

A fiatalkorú fiú olyan fiatalokkal kezdett el barátkozni 2019. évben, akik kábítószert fogyasztottak.

2020 januárjában az anya és a nevelőapa elhatározták, hogy kábítószert fognak vásárolni, majd azt értékesítik Mohácson és környékén, ezzel próbálva bevételhez jutni, mivel egyikük sem rendelkezett állandó jövedelemmel. Megbeszélésük alapján az anya extasy tablettákat vásárolt egy ismeretlen személytől, akivel úgy állapodott meg, hogy a vételárat a kábítószer értékesítését követően fogja kiegyenlíteni. Miután a kábítószert beszerezték, megbeszélésük alapján a kábítószert a fiatalkorú fiú kezdte el értékesíteni széleskörű baráti társaságában, majd az így befolyt pénzt átadta szüleinek.

A fiatalkorú vádlott ezen időszak alatt fiataloknak, köztük kiskorú személyeknek is értékesített kábítószert.

A fiatalkorú fiú az árusítás mellett megállapodott az egyik ismerősével, a negyedik vádlottal abban, hogy a részére átad extasy tablettákat abból a célból, hogy barátja azt Mohácson, illetve a környékén próbálja értékesíteni.

A vádlottak a családi vállalkozásban folyó kábítószer-kereskedést azonban hosszú ideig nem tudták folytatni, ugyanis január végén a rendőrök őket elfogták.

Az anya és a nevelőapa cselekménye bűnszövetségben, 18. életévét be nem töltött személy felhasználásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 – 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Kiemelt képünk csak illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük