Biztos sportfogadási tippeket ígért

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki mások profilképeivel és nevével visszaélve internetes közösségi oldalakon regisztrált és hirdetéseiben szerencsejátékkal kapcsolatos biztos tippeket ígért jutalék ellenében. 66 áldozatát összesen több mint két millió forinttal károsította meg.

A vádirat szerint a tárnoki férfi 2017 februárjától közel másfél éven keresztül közösségi oldalakon és más internetes felületeken hirdetéseket tett közzé, amelyekben valótlanul online sportfogadással, szerencsejátékkal kapcsolatos biztos tippeket, ezen kívül kedvezményes hitelezést, továbbá mobiltelefonok és játékkonzolok pénz-visszafizetési garanciával történő eladását ígérte. Áldozatai érdeklődésének felkeltése és bizalmának elnyerése érdekében a biztos sportfogadási tippekről szóló hirdetésekben nemcsak a befizetett tőkét garantálta, hanem 100.000 forint után másfél-két hónap elteltével napi 30-40.000 forint hozamot is ígért. A vádlott 200-300.000,- Ft-os havi bevétellel kecsegtetett, melyre garanciát vállalt, beleértve a bukásokat is. A vádlott a kicsalt összegek megszerzése ellenére az ígért tippeket nem küldte el, rövidesen pedig elérhetetlenné vált becsapott megrendelői számára.

A vádlott egy tiszakécskei és egy budapesti férfi nevével, valamint a közösségi oldalukon közzétett fényképeikkel visszaélve hamis profilt hozott létre, ami miatt áldozatai a csaló hirdetőt ezzel a két férfival azonosították.

A vádlottnak már a hirdetések feladásakor sem állt szándékában a felajánlott szolgáltatások teljesítése, a megrendelt műszaki cikkek leszállítása. Kizárólagos célja a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt. Az alkalmanként kicsalt összegeket a férfi felélte. Az ország különböző területein élő, összesen 66 áldozatát több mint két millió forinttal károsította meg, abból az eljárás során mintegy 300.000,- Ft térült meg.

Az ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés bűntettével vádolja. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük