Letartóztatásban a szabolcsi férfi, aki konyhakéssel támadt a hatóság tagjaira

Rendőrség

A bíróság egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával.

 A megalapozott gyanú lényege szerint 2021. február 20-án a férfi baltával szétverte sógora autóját, majd rokonait és a kiérkező rendőröket megöléssel fenyegette. Öngyilkossági szándékának hangoztatása után késeket vett magához és az egyikkel az ablakot betörő tűzoltó felé szúrt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A 60 éves férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen és megtagadta a vallomástételt.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények közül a hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete tíz évtől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, így a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban – a szökés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel – a férfi jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható.

A nyomozó ügyészség indítvánnyal egyetértve a Debreceni Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzés ellen senki nem jelentett be fellebbezést.