Betörőket és körözöttet is fogtak a szabadszállási körzeti megbízottak

Rendőrség

A szabálysértés miatt keresett férfi az ágyneműtartóban bújt el, a lopás gyanúsítottjait pedig adatgyűjtés alapján fogták el.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2021. február 19-e és február 21-e között több alkalommal bementek egy éppen lakatlan szabadszállási ingatlanba, ahonnan néhány nap alatt elhordták a berendezés jelentős részét. Első alkalommal az egyik ablakot betörve jutottak be az épületbe, ahová ez után vissza-visszajárva a teljes konyhai bútorzatot, szekrényeket, radiátorokat, függönyöket, drága étkészletet, konyhai berendezéseket vittek magukkal, illetve többek között két kandallót is kiszereltek a helyéről.

A tolvajok a garázsban is szétnéztek, ahonnan szintén minden mozdítható tárgyat elloptak: motort, szerszámkészletet, fűnyírót, kompresszort, fűkaszát és flexet zsákmányoltak.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították és 2021. február 22-én éjjel elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves és 45 éves szabadszállási lakosokat. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az eltulajdonított tárgyak egy részét már lefoglalták, a többi után jelenleg is folyik a kutatás.

 

Két körözés volt az ellen a férfi ellen, akit még ugyanezen a napon szintén az egyik szabadszállási körzeti megbízott – a vele szolgálatban lévő honvédek közreműködésével – fogott el. A körözöttet ismert lakcímén keresték, ám az ott lakó azt az információt adta, hogy a férfi nem tartózkodik a házban. Az egyenruhások ennek ellenére a 22 éves helyi lakost mégis megtalálták: az egyik szobában, az ágyneműtartóban bujkált. A férfit elfogták és előállították, majd a részére kiszabott elzárás letöltése érdekében a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.