A testvérpár bicskával beindította az autót, majd elhajtottak a helyszínről

Rendőrség

A kunszentmiklósi rendőrök rablással és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják megalapozottan a férfiakat.

Egy szabadszállási férfi 2020. augusztus 8-án délután rokonlátogatóba vitte egyik ismerősét Kunadacsra. A házban lakó testvérpár egy állítólagos rokoni tartozás miatt belekötött a sofőrbe: őt azzal fenyegették meg, hogy elviszik az autóját. Az incidens odáig fajult, hogy valóban beültek a kocsiba, azt egy bicskával beindították, majd elhajtottak. A járművet az idősebb fivér vezette, azzal szándékosan behajtott egy tanyára, ahol elütött egy kutyát, ami később elpusztult. Ezután egy lucernaföldre is ráhajtott, ahol végül elakadt, majd az autó mozdítható értékeit – az akkumulátort, a magnót, a hangszórót, a kesztyűtartóban tárolt okmányokat – testvére segítségével ellopta. A jármű hátsó ülésén egy női kézitáska is volt, amiből eltulajdonították a pénztárcát a benne lévő személyes iratokkal és pár ezer forinttal együtt.

A történtek után a fivérek egy tanyára csalták a sértettet azzal az ürüggyel, hogy visszaadják a kocsiját. A szabadszállási férfi édesapjával érkezett a testvérpárhoz, akik vitába keveredtek az idősebb férfival, ami tettlegességig fajult. A bántalmazásban részt vett a fivérek apja is. A történteket a szabadszállási sértettek bejelentették a rendőrségen.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a kunszentmiklósi rendőrök 2021. február 16-án elfogták és őrizetbe vették a kunadacsi testvérpárt. A 32 és 24 éves férfiakat rablás, többrendbeli lopás és testi sértés gyanúja miatt kihallgatták. Az idősebb fivért állatkínzással is, míg 57 éves apjukat kizárólag testi sértéssel gyanúsítják a nyomozók.

A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetbe lévő gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. A legidősebb férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük