150 adag kábítószer

Rendőrség

Feltételezett kábítószer-kereskedőket vettek őrizetbe a józsefvárosi rendőrök.

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság két férfit és egy nőt. A nyomozás adatai szerint a 22 éves, budapesti B. Zoltán és a 21 éves S. Péter speedet, marihuánát, LSD-t, extasy-t és kokaint árultak a fővárosban. A feltételezett elkövetőket 2020. december 10-én Angyalföldön fogták el a rendőrök.

A fiatalabb férfinél több mint egymillió forint és 4 gramm kokain volt, lakásán további körülbelül 1,3 kilogramm különböző fajtájú kábítószert és az adagoláshoz, árusításhoz használt eszközöket találtak a nyomozók. Az idősebb gyanúsított lakásának átkutatásakor további 50 gramm, többféle kábítószer és százezer forint került elő. Ugyanezen a napon fogták el a VIII. kerületi nyomozók a 19 éves R. Biankát, akinél 15 tasakban kokaint, ketamint és extasy-t találtak a rendőrök. Az eljárás adatai szerint a lány a férfiaktól vette a drogot, hogy továbbértékesítse. A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke közel hárommillió forint.

A józsefvárosi nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt a két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, míg a fiatal nővel szemben szabadlábon hagyása mellett folytatják az eljárást.