Halálos balesetet okozott, majd elhajtott

Rendőrség

A Bács-Kiskun megyei rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a sofőr ellen, aki az év első napján elütött két gyalogost Kiskunmajsa belterületén, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül hajtott el. A gyanúsítottról kiderült, hogy ittas volt a baleset idején.

2020. január 1-én hajnalban Kiskunmajsán, a Fő utcában halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

A nyomozás adatai szerint egy 29 éves férfi közlekedett 2020. január 1-én hajnali 3 óra 47 perckor Kiskunmajsa belterületén egy Forddal. A sofőr a Fő utca és a Fiumei utca kereszteződésében lehajtott a füves útpadkára, majd az úttestre visszatérve elütött két helybélit, akik az úton gyalogoltak. A vezető a balesetet követően nem állt meg, és nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sérülteknek, illetve meg sem győződött arról, hogy valaki segítségre szorul-e. Az autós menekülés közben feldöntött egy közúti jelzőtáblát, majd nekiment egy fának és egy szemeteskukának, végül a Zrínyi utca irányába elhajtott, miközben elhagyta a kocsi első lökhárítóját a rendszámmal együtt.

Az elütött 30 éves férfi a helyszínen életét vesztette, míg 27 éves barátnője maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

A sofőrt a rendőrök rövid időn belül elfogták, előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették.

A kirendelt szakértői vélemények alapján feltételezhető, hogy az autó vezetője a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve a baleset bekövetkezte előtt járművével túllépte a megengedett 50 km/h-s sebességet.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai segítségnyújtás elmulasztása bűntettével, valamint halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.