Unokázós csalókat vettek őrizetbe a kecskeméti nyomozók

Rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság csalás bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vett három embert.

Egy 32 éves budapesti nő, valamint társai – egy 33 éves budapesti férfi és egy 33 éves fóti férfi – 2020. június 16-án este felhívtak egy 84 kecskeméti nőt azzal a mesével, hogy az egyik hozzátartozóját súlyos baleset érte, de egy nagyobb összegű készpénz ellenében nem értesítik a történtekről a hatóságokat.

Az idős asszonnyal elhitették, hogy a rokona felelős a balesetért, ezért neki kellene kifizetnie a kárt. A sértett némi unszolásra 2 millió 300 ezer forintot átadott a házához érkező nőnek.

Még ugyanezen a napon a gyanúsítottak egy 79 éves lajosmizsei asszonyt is hasonló történettel kerestek meg. Tőle is közel két és félmillió forintot akartak kicsalni a fia nevében arra hivatkozva, hogy felnőtt gyermeke közúti balesetet okozott, és ha nem fizet, a károsult autós és családja bántalmazni fogja. A nő azonban nem dőlt be a történetnek, és a beszélgetés után azonnal felhívta külföldön dolgozó fiát, aki meg is erősítette gyanúját, miszerint ismeretlenek be akarták csapni.

A kecskeméti nyomozók  végül beazonosították azt a járművet, amellyel a gyanúsítottak közlekedhettek és az  elfogásukra összehangolt akciót szerveztek a Zala megyei, a Somogy megyei és a Veszprém megyei rendőrök bevonásával.

A bűnbanda tagjainak elszámoltatásakor ruházatukból és az autóból több arany ékszer, illetve nagyobb mennyiségű készpénzt került elő. Az értékeket lefoglalták, mivel időközben kiderült, hogy a trió tagjai rövid idővel korábban egy vasvári asszonyt tévesztettek meg telefonhívásukkal. A 85 éves asszony 700.000 forintot és arany ékszereit adta át abban a reményben, hogy ezzel segít a rokonának.

A kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, valamint egy – szintén üzletszerű – csalás kísérletével gyanúsítható nőt és két társát a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük