Testvérpár állhat bíróság elé

Rendőrség

Amint arról a police.hu oldal a korábbiakban beszámolt,  a kunszentmiklósi rendőrök 2019. november 27-én rablás gyanújával. őrizetbe vettek őrizetbe  egy szabadszállási testvérpárt

A nyomozás adatai szerint: a 19 és 31 éves férfiak még november 16-án támadtak rá egy kerékpárosra Szabadszállás belterületén, akit egy gumibotszerű tárggyal többször megütötte az arra kerekező idős embert, aki ennek következtében elesett a biciklivel. A maszkot viselő támadó átkutatta áldozata táskáját, de abból végül semmit nem vitt el.

A nyomozók a feltételezett tetteseket elfogták, majd gyanúsítottként hallgattak ki és végül őrizetbe vették őket. A házkutatás során megtalálták azt a sapkát is, amelyiket az egyikük használt maszkként a bűncselekmény elkövetésekor.

A jelenleg már szabadlábon védekező férfiak saját bevallásuk szerint azt gondolták, hogy a sértettnél nagyobb mennyiségű készpénz lesz, ám a számításuk nem jött be, így üres kézzel kellett távozniuk.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.