11 lopás volt

Rendőrség

Három hónap alatt követte el a bűncselekményeket a gyanú szerint a bajai férfi.

A Bajai Rendőrkapitányság rendőrei 2020. február 4-én elfogták azt a személyt, aki 2019. november és 2020. február közötti időszakban történt több lopással gyanúsítható.

A gyanú szerint a férfi az elmúlt hónapokban egy helyi közösségi házban tartózkodók figyelmetlenségét kihasználva telefonokat, nyitott házba besurranva fém bográcsot és kazánbelsőt, valamint őrizetlenül hagyott kerékpár csomagtartójából női táskát lopott el. Előfordult, hogy leparkolt gépkocsikból emelt el egy-egy táskát, valamint élelmiszerboltból italokat hozott el fizetés nélkül.

A férfi az őrizetlenül hagyott kerékpárokra is lecsapott, így egy esetben egy női biciklit, majd egy iskola előtti tárolóban hagyott értékesebb kétkerekűt lopott el. Utóbbit a nyomozók az eljárás során megtalálták. A férfi a várost járva egyik este egy ékszerbolt külső kirakatát is betörte, innen négy karórát zsákmányolt.

A 32 éves bajai lakost összesen 11 lopás miatt hallgatták ki a rendőrök. A férfi a legtöbb bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

police.hu