Bűnmegelőzési előadás hallássérülteknek

Rendőrség
A hallássérültek világnapja alkalmából 2015. október 22-én bűnmegelőzési és áldozatvédelmi előadást tartottak Debrecenben a hajdú-bihari rendőrök.

A konzultáció célja az volt, hogy a hallásérültek megismerjék az őket leginkább veszélyeztető bűncselekmények jellemzőit, elkövetési módszereit és hogy a hallgatóság olyan gyakorlati módszereket sajátítson el, amelyek hatékony segítséget nyújthatnak ezen bűncselekmények megelőzésében.

A rendezvényen a rendőrséget dr. Juhász Zoltán r. alezredes bűnmegelőzési osztályvezető képviselte, aki jeltolmács segítségével az interaktív előadáson elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények, a trükkös lopások és a veszélyes élethelyzetek megelőzésére helyezte a hangsúlyt.

A különböző veszélyhelyzetekben alkalmazandó hasznos tanácsokon kívül az alezredes olyan egyszerű vagyonvédelmi eszközöket is bemutatott, amelyek nem igényelnek jelentős anyagi ráfordítást, de alkalmazásukkal a hallássérültek sokat tehetnek a saját biztonságuk megteremtéséért és áldozattá válásuk elkerüléséért.