A biztonságos közlekedés érdekében

Rendőrség
A hajdú-bihari rendőrök ismét közös közlekedésbiztonsági akciót szerveznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival. Az ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre 2015. október 14-én kell számítania a sofőröknek.

A két megyei rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. október 14-én 20 órakor kezdik meg a közös akciót Hajdú-Bihar megyében, amelynek célja továbbra is az, hogy a közlekedési szabályszegésekre visszavezethető személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma csökkenjen.

A közlekedési szabályok betartásával a balesetek megelőzhetőek lennének. A Hajdú-Bihar megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök közös ellenőrzésükkel erre hívják fel a közlekedők figyelmét.

Az elmúlt évek statisztikái szerint az elsőbbségi jog meg nem adása, a kanyarodási és előzési szabályok, valamint a követési távolság be nem tartása, továbbá a sebesség túllépése, annak helytelen megválasztása miatt következik be a legtöbb baleset.

A rendőrök Debrecen belvárosában, valamint a megye főútjain fognak ellenőrizni, főleg azokon az útszakaszokon, ahol az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt.

 

A rendőrség továbbra is fokozott figyelmet fog fordítani az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a sebességellenőrzésre.

 

A járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak a rendőri intézkedések alkalmával.

 

Az ellenőrzés ismét kiterjed a kerékpárosokra, motorkerékpárosokra és a segédmotoros-kerékpárral közlekedőkre is.

 

A rendőrség célja a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.

 

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság