Cél a falopások megelőzése

Rendőrség
Közös járőrszolgálatot szerveztek 2015. október 9-én a helyi rendőrök, polgárőrök, mezőőrök és erdészek, akik bejárták a Hajdúhadház külterületein található erdőket.

Több száz órát töltöttek közös szolgálatban a rendőrök, a polgárőrökkel, az erdészekkel és más társszervekkel Hajdú-Bihar megyében. Többnyire a helyi körzeti megbízottak járják velük az erdőt, hogy folyamatos jelenlétükkel megelőzzék a bűncselekményeket, illetve elfogják a tetteseket. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek, és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket. A közös szolgálat során a külterületen élőkre is nagy figyelmet fordítanak, hogy a rendőrök közvetlenül megismerjék az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, véleményüket.

A megelőzés érdekében a rendőrség számít az erdő- és földtulajdonosok tevékenységére. Lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét.

Felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak! Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.